Att måla betonggolv

Har du ett garagegolv som behöver ett nytt lager färg?

En nygjuten betongplatta du vill ge ett extra lager skydd? Att måla betong är inte svårt och är ett bra sätt att förlänga din betongs livslängd, men kräver lite mer än bara ett lager färg.

Måla garagegolv

Innan Målning

Innan du börjar måla ditt betonggolv är det viktigt att betongen är helt torr. Rengör noga betongen. Slipa bort ojämnheter eller rester av gammal färg. Se till att golvet är fritt från fett eller olja genom att tvätta med lacknafta, ett motortvättmedel eller liknande avfettningsmedel. Skölj noga bort alla rester av tvättmedel med vatten och låt golvet torka.

Färgval

Betong kan målas med många olika färger. Populärt är organiska färger som akrylatfärg och silikonhartsfärg. Du kan även använda oorganiska färger som silikatfärg, cementfärg eller kalkfärg. Läs igenom bruksanvisningarna på din färg för att se till så att den är lämplig för ditt ändamål.

Färgval

Måla i steg

Hur många omgångar du bör måla ditt golv i beror på vilken färg du väljer. Men för de flesta färger gäller det att börja med ett eller två lager utspädd färg och sedan ett par lager outspädd färg på det. Måla inte i för tjocka lager.

Var noga med säkerhetsåtgärder tillhörande färgen du använder.

Måla i steg

Torktid och härdning

Även om din färg kanske torkar på en halvtimme kan det ta flera veckor innan färgen har härdats. En kallare omgivning förlänger både tork och härdningstid. Målning av betonggolv bör undvikas om temperaturen är under +10 grader.

Hyra in måleriföretag

Ett lätt sätt att slippa oroa sig för att få allting rätt är att hyra in professionell hjälp. Men där står du inför ett annat val: Att välja rätt måleriföretag.
Innan vi presenterar punkterna att tänka på så vill vi gärna rekommendera ett måleri stockholm som skulle passa er perfekt!

Här är några punkter att tänka på för att underlätta ditt val.

Kompetens

Är målning av betong något som företaget är specialiserat på eller nämns det inte alls i deras repertoar? Kan du se exempel på deras tidigare arbete? Finns där tidigare recensioner på deras hemsida som du är nöjd med? Kanske känner du någon som kan rekommendera ett företag?

Pris och kvalité

Bestäm din budget och hitta det måleriföretag som verkar göra det bästa jobbet för det priset. Nöj dig inte med det som du hittar först utan ta en titt på flera olika alternativ innan du fattar ett beslut.

Många olika faktorer kan avgöra om du tjänar på att själv måla ditt golv eller om det är bäst att hyra in hjälp. Har du svårt att avgöra så undersök vad båda alternativen kommer innebära och se vilket du tjänar bäst på i längden.

Kom ihåg att om du gör ett så bra jobb som möjligt från början så slipper du göra om det igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *