Hur du målar om din fasad, från början till slut

Följande tips är relaterade till att måla utsidan av huset, inte insidan, även om det finns antagligen en eller två av mina tips som är relevanta för båda aktiviteterna.

Ta inte risker och använd inte verktyg eller kemikalier som du inte känner till.

Underskatta aldrig jobbet av att måla om en hel husfasad.
Det är också viktigt att jag säger till dig att om du inte är säker och jag menar inte verkligen säker på att du kan utföra jobbet på ett bra sätt, så ska du absolut anlita en målare eller ett företag som kan måla om huset åt dig istället!

Hur som helst, här kommer tipsen.

Om du bor i Stockholm och behöver anlita målare eller få mycket bra inspiration kan du läsa den här bloggen som vi också äger och skriver en hel del på.

Planera noggrant

Det kan tyckas oerhört uppenbart för alla, men du skulle bli förvånad över hur många människor misslyckas med att planera, och då planerar du för att misslyckas, så skriv ner vad du ska göra, det hjälper dig.
Fokusera på arbetet som ska göras, vad kan gå fel, hur mycket målarfärg behöver vi? Vilka material behövs, vart ska jag köpa in all målarfärg och material ifrån? Hur lång tid skall arbetet ta?

Gör dig redo för att börja måla fasaden

En annan sak som människor inte brukar göra är att förbereda sig själva för vad som ska göras.

Att måla ett hus är inte detsamma som att måla om ett rum eller en dörr, det är ett hårt arbete bakom och om du inte gör ansträngningen kommer det heller inte att bli gjort, det kommer se hemskt ut.
Målaren i bilden ovan har förberett sig och vet vikten av att skrapa ner gammal färg och även täcka golvet. Det är inte bara målningen som kräver förberedelse, du gör det också.

Se till att du är fysiskt förberedd och kunna utföra det här arbetet, eftersom det kräver uthållighet, och om du inte är van vid klättring av stegar och hantering av penslarna och all målarfärg. Du måste veta vilken typ av färg du ska använda för respektive hus.

Här kan du läsa mer om vad du ska tänka på när du

Skaffa rätt målarfärg och material som behövs

Målarfärgen är själen av utseendet. En bra målarfärg som har använt på rät sätt ger ett gediget resultat! Beroende på vad du är ute efter finns det väldigt många olika målarfärger att välja emellan. Om du vill hålla nere kostnaderna får du välja en färg som inte har lika hög kvalitet och hållbarhet. Är du ute efter det bästa då kommer det kosta, men då kommer resultatet bli betydligt mycket bättre samtidigt som bostadens värde ökar.

Hur uppnår du bästa slut resultatet?

När du målar ett hus, det är en stor yta, är det viktigt att vara uppmärksam på detaljerna. En erfaren målare kommer att spendera mycket tid på detaljer, till exempel skär in i hörn och taket.
Ytan runt om fönstren är extra viktigt att göra noggrant.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *