Måla ditt eget foto med Sherwin Williams.

Måla ditt eget foto.

Hittills är det en av de bästa simulatorerna jag har sett tillsammans med Crown. Med den stora fördelen att vi kan använda vår egen bild av inredning eller exteriör, och försöka alla färger och kombinationer som vi skapar bekvämt. Att använda det är inte nödvändigt att vara registrerad på webben, även om det finns möjlighet att göra det och dra nytta av andra fördelar med webbplatsen.

Jag hoppas att jag inte kommer att stanna för mycket med denna “introduktionstutorial”, där vi kommer att se steg för steg hur man använder detta spektakulära verktyg.

Adressen till Sherwin Williams simulatorn är

Genom denna skärm kan vi se en liten presentation och ladda upp det fotografi vi ska använda. De råder att det är av hög upplösning, har tagits med bra belysning och så långt som möjligt utan ett överflöd av objekt som gör det svårt att redigera.

Om vi ​​har valt ett fotografi med låg upplösning visas en ruta som indikerar det, vilket var mitt fall. Vi kan gå vidare eller välja en annan med högre kvalitet. Efter det måste vi namnge vår bild, ange om den är inne eller ute, acceptera användarvillkoren och fortsätt:

 

Efteråt ser vi en skärm med bilden klar att redigera, även andra alternativ längst ner som bildens titel och möjligheten att öka visningen, se den på ett anpassat sätt eller till originalstorleken.

I vänsterfältet väljer vi nu de sektorer som vi vill ändra färg. Genom en nedrullningslista väljer vi typen av yta [Välj yta typ], i mitt fall väljer jag [Wall], för att ge en annan tonalitet till sängens huvudvägg. Och fortsätt sedan

 

Maskerna kommer att vara de sektorer som kommer att ändras i färg.

Programmet kan inte identifiera zonerna av sig själv, därför är det nödvändigt att avgränsa dem. Sättet att göra det är väldigt lika med någon bildbehandlingsprogramvara. När jag till exempel använder [Områdeverktyg] kan jag välja min vägg, starta i det övre vänstra hörnet av samma sak genom att klicka, och sedan i det övre högra hörnet ett annat klick, med detta ritas en linje som förenar båda punkterna, från detta Jag fortsätter att markera varje vinkel och avgränsa hela väggen. När du återgår till startpunkten kommer markören att ändra form och markera det avgränsade området i en intensiv grön färg.

Erasing Tools gör omvänd processen

tar bort valet till en viss sektor och returnerar den till originalfärgen. Jag har använt dem i lampor.

Valet av masken kan vara lite tråkigt, men det är grunden för en mycket riktig finish i bilden, bara tillräckligt med tid för att lära sig användningen.

När det område som kommer att färgas är klart, fortsätter vi från motsvarande knapp. Här håller vi masken på ytan med en speciell beskrivning enligt dess plats. I mitt fall har jag valt En annan [Other] och jag har namngivit den som Header. Vi håller.

En gång i detta ögonblick kan vi fortsätta att definiera andra områden för att färga eller helt enkelt prova tonerna för det avgränsade området. Jag väljer att måla min vägg genom [smärta nu].

Nu, efter en liten belastning, visas bilden i de ursprungliga färgerna och en omfattande palett i vänster sidofält. Vi väljer färgen och drar den till det tidigare valda området. Var och en av färgerna har koden och namnet som den mottar från färgmärket. Och i området under paletten är de toner som den kombinerar och andra mer eller mindre intensiva eller mörka toner.

 

Det finns möjlighet att ladda ner bilden

skicka den via e-post eller skriva ut den via menyn som finns på arbetsområdet på höger sida.

Vi kan ägna timmar av forskning och övning till detta onlineverktyg och förbättra användningen av verktyg. Dra fördel av resultatenes kvalitet, till exempel respekten för skuggorna och variationen i tonaliteten beroende på belysningen.

Detta är ett av mina resultat:

Om vi ​​inte vill använda ett eget foto kan vi använda en förinställd av simulatorn. I presentationen, innan du går upp på bilden, finns olika typer av miljöer listade i vänster sidofält.

Om du vill kan du se i videoområdet en handledning om användningen av simulatorn (på engelska)

Stockholms målare
Stockholms målare

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *