Måla trämöbler med emalj

Måla trämöbler med emalj

För det första är det lämpligt att rekommendera att om möblerna är dyra och av god kvalitet blir det bättre att bli behandlad av en professionell av handeln, som jag alltid säger.

Varför byter färg på möblerna?

Du kan måla dina möbler för att ge det ett nytt utseende, skapa helt olika miljöer och dekorationer. Även om det i vissa interiörer kan träets färg och former se vackert ut, finns det möjlighet att återvinna de gamla möblerna utan att behöva spendera för mycket pengar.

Om det du vill ha är att ge en annan färg till den naturliga med en fast färg som inte är transparent i jungfrunet, måste du först:

Förbered ytan

Sandpapper med halvfinspapper, cirka 180, alla planer och listningar som kan ha. Kom ihåg att du alltid måste göra det till förmån för träskornet och försöker eliminera alla grisar, överskott eller asperiteter.

Efter att du har stoft det noga med borsten, speciellt i hörnen och listerna, rengör du möblerna helt, även de delar där du inte går att måla. Därefter fylls rengöringen med en fuktig trasa i terpentin och passerar den över hela ytan för att avlägsna varje dammsubstans.

 

Glöm inte att täcka brister med spackling plast eller trä spackel, eftersom det inte är nödvändigt att ha tonen i trä, och om mycket bättre vit.

Då måste du ansöka materialet

Först en syntetisk basbeläggning som bas och värma upp, låt torka motsvarande.

Den syntetiska emaljen eller någon akryl emalj i enlighet med ljusstyrkan och färgen du vill, kommer att vara vad du ska använda för att slutföra uppgiften. Även om det inte kommer finnas så många lager och du måste bara måla tills det är täckt (2 eller 3 händer).

MÅLARE STOCKHOLM
MÅLARE STOCKHOLM

Att måla möbler med gammal färg

Sand med 100 till 180 sandpapper, repar det område som ska målas för vidhäftning av färgen till de tidigare lagren. Om föregående handen är en fernissa, lack eller plasticizer’d bättre ta bort det med en “kemisk stripp” eller “färgborttagningsmedel”, eller pigghaj.

Var försiktig så att du inte skadar lister eller avlastningar av möbler. För dessa kan du använda skum för slipning eller stålull.

Glöm inte att rengöra ytan väl med terpentin eller vatten (beroende på produktens indikationer) efter applicering av remover eller strippare och låt den torka i 24 timmar.

Ta bort damm och applicera den nya färgen enligt färg och ljusstyrka du bestämt, sanda och rengör alltid dammet mellan dina händer.

Förbättra finishen

I satiny och matt finish kan applicera en slutlig beläggning med överlägsen slipning 1500, mycket försiktigt för att avlägsna föroreningar från färg eller damm har vidhäftat under appliceringen av syntetiska emalj för att ge en perfekt mjukhet till skåpet. Idag kommer vi att klargöra vissa tvivel som många har när man blandar färgfärger, i detta fall gul. Det är viktigt att komma ihåg att färgerna i blandningen inte är exakta, eftersom det finns dussintals gula toner och många fler som de kan kombineras med. På så sätt är de färger som nämns i denna notat approximationer av vad som kan hända i verkligheten och i varje enskilt fall.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *