Måleri och trender

Man blir ju riktigt inspirerad till att måla

Åh vad det är härligt att gå i renoveringstankar – att riktigt få frossa i heminredningsmagasin, tv-program, bloggar och annat som inspirerar och lockar till köp! Har man tur att leva i ett parförhållande där den ena parten står för idéerna och färgseendet, och den andra för utförandet och den praktiska kunskapen, kan man skatta sig lycklig. För så är det naturligtvis inte alltid.
Heminredning Stockholm
Därmed är det inte alltid självklart att göra allting själv, eller med hjälp av vänner och bekanta, utan kanske bör man ta hjälp av riktiga hantverkare när det gäller vissa saker. Det kostar en slant, visst, men det kanske kan vara värt det om man jämför med vad det kostar i huvudbry, tid och för hemfridens
skull?

Do It Yourself

I olika bloggar och i andra sociala medier överöses vi ständigt av diverse DIY- projekt. Det vill säga “Do It Yourself”-projekt. Att genomföra ett renoveringsprojekt själv kan vara en mycket god idé, åtminstone delar av det. Det gäller att ha god självinsikt och att göra upp en ordentlig plan.

Måleri trender

Den kanske starkaste trenden just nu är den som kallas personlig inredning. Mattor flyttas upp från golvet till väggarna, vi målar taket i annat än vitt och blandar högteknologiska prylar med såväl lyxiga som organiska material. Att mindfulness och eskapism möter jordnära kontraster skulle kunna vara ett försök till en förklaring, om än något diffus. Men det är just det som är tanken – det diffusa leder till tolkning, vilket i sin tur leder till personliga och unika val av kulörer, material, inredningsdetaljer och idéer. Vi vill oftast att hemmet ska vara en lugn och ombonad plats, där vi kan koppla av från sådant vi inte vill veta av inom hemmets väggar. Trenden och kärleken till brittiska kostymfilmer håller i sig, och visar sig genom detaljer av koppar, bärnsten och guld. Som accentfärg till dessa passar det fint med rosa, blå och grå nyanser. Även det ekologiska och organiska behåller sin plats högt upp på piedestalen, i form av olika träslag, metaller och textilier. För den riktigt modiga är ett målat tak ett sätt att skänka ett rum personlig karaktär och nya perspektiv. Måla hela taket i en kontrasterande färg, eller ton i ton med väggarna. Att låta takfärgen fortsätta en bit ner på väggen, så att tak och väggar flyter ihop, är också mycket effektfullt.

Att måla tak kräver en ansträngande arbetsställning, det är därför en fördel att använda förlängningsskaft. Måla från vänster till höger, låt torka och måla nästa lager i motsatt riktning. På så vis undviker man spår från rollern. Måla en liten yta i taget så att du hela tiden målar vått. Att måla in listerna i samma kulör som väggarna ger en mjukare övergång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *