Målning och tapetsering av rum

Hur det invändigt ser ut i bostäder skiljer sig mycket från hem till hem. Själva bostäderna i sig är vanligt att det målas i första hand med ljusa färger. Men när sedan bostadsgäster flyttar in och ut så kan väggarna prydas av många olika färger och mönster.

Målning av sovrummet

Sovrummet är ett sådan rum som behöver vara högst personligt då det är ett intimare rum som det är viktigt att trivas i för att få en god natts sömn. Detta kan skilja sig hur människor vill ha det, några vill ha mörka färger för att känna sig tryggare på nätterna medan andra vill ha det ljusare för en lugnare känsla.

Måleri Göteborg

Att måla eller tapetsera ett sovrum går båda metoderna att göra. Ett måleri är ett enklare arbete att utföra och smidigare att sedan göra om. Tapetsering ger en annan känsla i rummet och olika mönster kan tillsättas, men det är ett lite mer omfattande arbete då tapetseringen tar sin tid för att den skall bli bra. Även målerifirmor arbetar med tapeter så det är klokt att ta in en målare till detta för att det skall bli så bra utfört som möjligt.

Tips: Begär en offert av ett riktigt suveränt måleri göteborg som gärna kommer och tittar på ditt projekt och lämnar ett bra pris.

Hur målar man sovrummet?

Målarfirmor är vana att måla sovrum och gör detta väldigt smidigt. Det är viktigt att hitta en seriös firma som är noggranna i sitt arbete, framför allt i det underarbete som utförs på väggen. När en seriös firma har hittats så ser de över arbetet och lämnar därefter ett prisförslag, låter det rimligt så är det bara att låta firman sätta igång.

måla sovrum

En målning kan även utföras själv och detta görs på samma sätt som firmorna gör. Det är viktigt att ha bra produkter och ergonomiska arbetsredskap, ett måleriarbete kräver mer tid än vad man kan tro innan.

Först skall väggarna göras rent från tidigare färg eller tapetsering. Väggarna skall tvättas med målartvätt för att allt underliggande skall försvinna. Finns det ojämnheter eller hål i väggarna så spacklas dessa igen och sedan slipas så att de är jämnt med väggen.

När underarbetet är klart och väggarna är rena och jämna så skall det grundmålas. Detta får med fördel göras två gånger för att det skall bli en bra grund för den ordinarie färgen att fästa på. Den färgen som skall vara på väggarna kan ibland också behöva målas två gånger, detta för att färgen skall hålla och för att det inte skall lysa igenom från grundfärgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *