Hur man lackar trämöbler med en borste

Målare Stockholm

Hur man lackar trämöbler med en borste

Lacken och andra transparenta material är speciella för att måla trä. När det gäller möbler måste ett noggrant arbete utförs så att arbetet blir lättare och en bra finish uppnås.

Möbler utan föregående händer

Trämöbler utan någon typ av material behöver särskild ytbehandling och applicering. Den blanka finishen beror på dessa steg.

Framställning av ytan

För att måla dessa känsliga föremål måste du vara mycket försiktig så att du inte skadar träet med sandpapper när du polerar före lackering. Om möblerna är nya och har ingen tidigare målning och vill barnizarlos först måste sandpapper med en semi-tunn 180:e om alla flygplan och trimma du kan ha. Kom ihåg att du måste göra det till förmån för venen att försöka eliminera eventuella överskott eller grova kanter.

Efter att du har smutsat det med en borste noggrant, särskilt i hörnen och listerna. Rengör möblerna helt, även de delar där du inte kommer att måla. Rengör sedan med en fuktig trasa i terpentin, gå över hela ytan för att avlägsna varje sista dammsubstans.

Täck golvet och hitta de möbler som ska målas ovan. Det är inte bekvämt att måla en möbel utomhus eftersom dammpartiklar kan fästas i luften eller i vinden. Det rekommenderas att du gör det inomhus, inuti huset men i ett väl upplyst och välventilerat område.

Lär applikationsläge

Den första skiktet av material ska vara mycket lätt eller tunt, det vill säga utspätt i ca 20% lösningsmedel. Om det material du använder redan är flytande behöver det inte spädas ut i sådan mängd. Följ paketets rekommendationer.

Applicera lacken på ytan genom att flytta borsten med lite material. Töm det i behållaren eller hinken och granska materialet vinkelrätt mot föregående pass. Omedelbart “kam” till förmån för venerna försiktigt. Försök att nå kanterna och observera bakgrundsbelysningen för att upptäcka odefinierade områden. Det kan vara en dyr uppgift först, med lite övning och tid kan du förbättra.

Efter att ha tillåtit materialet att torka enligt behållarens indikationer (rekommenderas 24 timmar eller mer), sandpapper mellan händer med sandpapper 240 till 380 alltid till fördel för spannmålen och applicera på varandra följande händer.

Beroende på materialet och den färdiga glans du vill, blir det de händer du behöver, men det är bra att en bra film bildas. Om du använder lack med 3 till 5 händer kommer det att vara tillräckligt, 5 händer om det är lackering med lysande, om det är matt med 3, räcker det. Om det är mjukgörare 3 eller 4 och om det är lack 2 eller 3 är tillräckligt.

I möbler med tidigare händer

Börjar skölja färgytan för att ta bort fett eller produkter såsom vax eller polish-möbler eftersom dessa kunde höja du använder färg med terpentin eller tunnare material som ska användas.

Sandpapper med 180 sandpapper till förmån för spannmålen för att dölja reporna och försiktigt. Sandpapper kommer att tjäna till att skapa mordant, en repad yta där färgen penetrerar och kan tas. Applicera sedan ett eller två lager av materialet som ska användas vid slipning mellan händer på korn 240 till 380.

Förbättra finishen

I satiny och matt finish kan tillämpa en slutlig beläggning lätt än 1500 sandpapper för att avlägsna föroreningar från färg och damm som har anslutit sig, görs detta för att ge dig en perfekt mjukhet till skåpet. Om du kontrollerar att den är riven, fortsätt inte med operationen.