Tapetsera på ett traditionellt sätt

Tapetsera på ett traditionellt sätt för perfekta resultat

Det är många som frågar om tips för att få så bra resultat som möjligt med tapetseringen. Tapetsering är något alla kan göra, men för att få perfekta resultat krävs det en viss kunskap.

 1. Förarbetet, grunden.

  Som i allt annat är grundarbetet det viktigaste. Gör du inget bra grundarbete visar det sig i slutresultatet. Det första man ska göra är att ta bort alla gamla tapeter och se  till att alla ytor på väggarna är släta och fina. Tapeter som sitter löst tar du bort. Om det är flera lager med tapeter, behöver du inte ta bort allt utan se bara till att alla ytor är jämna innan du sätter upp dem nya tapeterna.

 2. Spackla jämt och fint

  Det är vanligt att man målar om väggar och tak i samband med tapetsering. Gör detta innan du ska tapetsera för att undvika att få målarfärg på tapeterna.
  Innan du målar golv och tak är det viktigt att dessa ytor rengörs innan man målar. Ta bort alla lister och måla helst utomhus och låt dem torka innan du sätter på dom igen. Använd gärna målarfärg och penslar av hög kvalitet.
  Om du målar med penslar som har använts innan är det bra att låta dom stå i en hink med ljummet vatten för att det ska bli mjuka och fina när du målar väggar och tak.
  När du målat taket en omgång, ska du låta det torka för att sedan måla ett till lager. Samma sak gör du med golvet om du har trä golv. Om du bara målar dessa ytår en gång kommer det se ut som att det finns sprickor på vissa ytor och det är ingenting man vill ha. Så se till att pensla ordentligt med färg.
  Grundfärg ska du alltid använda för normala ytår och snickerier. Måla med målarfärg som har hög kvalitet för att få bäst resultat.

 3. Val av tapeter

  Det här med att välja tapeter kan vara ganska jobbigt. Man kommer inte överens och sambon vill ha ett annat material eller mönster. Jag rekommenderar att man går till en målarbutik och får hjälp av erfaren personal som har målat i många år. Dem hjälper gärna till med val av tapeter. Dom vet vilka tapeter som smälter in bra i sovrum, vardagsrum eller hallen. Dessutom har dom oftast allt man behöver för att måla om invändigt och utvändigt. Penslar av hög kvalitet, målarfärg som tillverkas i Stockholm, målarkläder och måleriredskap. Jag går alltid till en målarbutik för att få tips och råd oavsett vad jag ska göra i mitt hem.
  Tapeterna ska helst vara mönstrade eller linjeformade för det är modernt nu, speciellt i Stockholm. Jag har sett många lägenheter som har renoverats invändigt och målats om utvändigt. Wow vilken skillnad man ser när man använder produkter av kvalitet. Personligen gillar jag alla produkter från Colorama, Alcro och måleriföretagen.

 4. Slutföra tapetseringen och målning – tapetsering Stockholm

  Nu har du målat om väggar och tak i två omgångar och all målarfärg har nu torkat in. Nu börjar det roliga, tapetseringen! Börja i ett hörn och se till att du skär av tapeterna i övre kanten. Dra sedan på limmet på tapetens baksida. Limmet ska ligga jämt över hela tapeten. Använd en kniv eller roller för att dra längst med väggen när du fäster tapeten uppifrån och ner.
  När du lagt på ett lager med tapeter, använder du en pinne eller linjal och och slätar ut noga så att inga luftbubblor blir kvar, det är väldigt vanligt.
  Tapeter som har ränder passar bra in i sovrum som har målarfärg av högkvalitet. Taket ska helst vara målat i vitt.

 5. Bra länkar – Målare Stockholm – Målare Bromma – Målare Sollentuna – Målare Täby

  Vi vill rekommendera dom bästa måleriföretagen i Sverige och i Stockholm. Jag föredrar att utföra alla renoverings jobb på egen hand men det är ofta man behöver hjälp från experter, därför vill jag dela med mig av bra målare företag som jobbar seriöst och utför jobbet professionellt.

  Senaste måleri företaget jag anlitade i Bromma, Stockholm var Marlons Måleri AB. Jag hittade företaget genom att googla på “målare Stockholm” där dom låg högst upp.

  Dom var snabba med att skicka en offert och jobbet utfördes med högsta kvalitet och service. Dom målade om hela vårt sovrum och även tapetserade väggar och målade om hela vår toalett och kök. Dom utförde allt på mindre än 10 dagar och resultatet blev perfekt!

  Målare Stockholm – Marlons Måleri AB

  Målare Bromma – Marlons Måleri utför jobb i Bromma.

  Målare Sollentuna – Dom utför alla typer av jobb i Sollentuna.

  Måleri Stockholm – Rekommendationer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *