Tips och trick inför hösten. Bästa inredningstipsen och måleritips för att måla invändigt

Dags att måla in höstens färger

Sommaren har gått lika fort som vanligt och den här veckan var jag på tre nya arbetsintervjuer för att börja som målerikonsult i Stockholm. I tidigare inlägg beskrev jag om hur jag skulle måla om sommarstugan och även måla om hela vår nyrenoverade lägenhet. Vi har hunnit klart allt och vi blev hur nöjda som helst med resultatet.

Måla om sommarstugan utvändigt

Jag köpte min sommarstuga utanför Solna och sen dess har vi inte målat om utvändigt. Färgen började flagna och man såg att det började bli slitet kan man säga. Färgen jag och min fru valde var ljusblå med vaniljvita toner.

Förarbetet gick väldigt bra. Vi tvättade hela fasaden för hand och avslutade med högtryckstvätt för att få bort det allra svåraste. Därefter började vi att montera ställningar runtom fasaden. Vi tog hjälp av ett företag som heter ABC Ställningar – www.abcstallningar.se . Superseriösa och väldigt trevliga killar. Kan varmt rekommendera detta företag för er som bor i Stockholm.

Nu var det dags att börja måla och då började vi med dem bästa penslarna som vi köpte på Colorama under sommaren. Vi köpte även målarkläder och den bästa målarutrustningen. När vi målat klart en sida av fasaden märkte vi att vi behövde hjälp.

Jag har ju tidigare anlitat Marlons Måleri AB i Stockholm när vi behövt hjälp av ett måleriföretag och självklart ringde jag dom den här gången också.

Soran som driver företaget var snabbt på plats och redan samma eftermiddag kom det ut två gubbar som började arbeta med stor entusiasm, superbra!

Dag 2

Killarna blev klara med fasaden och nu var det bara att låta färgen torka in för att sen låta Marlons Måleri AB ytbehandla fasaden.

I efterhand kan jag med stolthet konstatera att detta är det bästa företaget i Stockholm, dom utförde allt med högsta noggrannhet och service. För er som ska måla om invändigt eller utvändigt under hösten rekommenderar jag att ni kontaktar dom, vilka killar! Ni kan även läsa mer om deras omdömmen och rekommendationer på www.reco.se.

Bilder och tips på måleri kommer längre ner i detta inlägget.

Nu var sommarstugan färdig målad och vi är hur nöjda som helst med resultatet! Nu var det bara lägenheten kvar att måla om.

Måla om vår nyrenoverade lägenhet

Jag har min fru har precis köpt en lägenhet på 174kvm och innan vi flyttar in har vi bestämt att allt ska målas om, både väggar, golv och tak!

Det är en vindsvåning med gammal design. Jätte mysig lägenhet men tapeterna och färgen på golvet och taket var inte riktigt vår smak.

Första steget var att välja ut rätt kulörer och för det åkte vi självklart till Colorama för att få hjälp av experterna!
Nu var tapeter och färger valda och det blev vitt för det mesta. Vårt barns sovrum ska målas om i ljusblått.

Vi båda har haft fullt upp under sommaren med semester och födelsedagar m.m så vi har inte haft ork att ta tag i jobbet. Vi valde därför att anlita Marlons Måleri ännu en gång och detta företag slutar aldrig överträffa våra förväntningar. Dom avslutade arbetet på 2 veckor när dem hade sagt att det skulle bli klart på 3 veckor! Proffsigt!!

Nu är jag klar med detta inlägg och under veckan kommer ni få ta del av mer tips för att måla invändigt, sätta upp tapeter, välja rätt färgkulörer och allt annat som är viktigt för att måla om lägenheten invändigt.

Bra länkar

Måleri Stockholm –  Stockholms mest välkända måleriföretag som enbart fokuserar på att ha nöjda kunder.

Colorama – Sveriges största färgbutik. Mycket duktiga experter.

Stockholms Kommun anlitar fler måleriföretag

Byggandet av de fem nya köpcentrum som ska stå klart under våren 2018 är nu redo för att börja målas om invändigt och en del utvändigt. Stockholms kommun har nu valt ut  17 företag som ska vara med och utföra jobben.

Syftet till att dessa 17 företag blivit valda har varit bland annat erfarenhet, referenser, storlek på företaget och omsättning senaste fem åren.

När man ska anlita en målare är det viktigaste att tänka på , omsättningen, referenser och antalet år företaget har vart aktivt.

 

Video om Stockholms byggandet

Ett svar på ”Tips och trick inför hösten. Bästa inredningstipsen och måleritips för att måla invändigt”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *