Tips på hur du installerar en värmepump

Värmepumpar Stockholm har ökat kraftigt senaste åren, positivt för branschen och Stockholms stad

Dem flesta vet inte hur en värmepumpar Stockholm fungerar. En luft/luftvärmepump tar värmen från utomhusluften och sprider vidare värmen inomhus via luften. En luft/värmepump är relativt billig och enkel att installera och det krävs inte mycket för att lyckas på bästa sätt.

I Stockholm har vi sett en kraftig ökning på efterfrågan av installation värmepumpar. På grund av att en värmepump passar i 90% av alla hus i Stockholm så är det inte konstigt att efterfrågan har ökat så kraftigt senaste åren.

Värmepumpar Stockholm har även visat en positiv effekt på ekonomin. Du sparar pengar och påverkar miljön positivt genom att installera en värmepump i ditt hus. Många husägare väljer att installera på egen hand men för er som inte vet hur man gör rekommenderar vi att du söker på Google.

Om du är osäker ska du absolut inte försöka för att spara pengar, det kan kosta dig mycket om du skadar berget eller pumpen så se till att du anlitar en riktigt firma som utför installationen åt dig.

Avgörande faktorer när du väljer en värmepump

  1. Årsvärmefaktorn
    För att mäta effektiviteten hos en värmepump går vi igenom de olika värden som du kan stöta på, dem allra viktigaste.

    Bra saker att lära sig är t.ex varför COP och SCOP inte ger en rättvisande bild av hur effektiv värmepumpen är i alla lägen. Detta kan du lära dig på Thermias hemsida. Dom har all relevant information du behöver för att lära dig om värmepumpar.

  2. Det är viktigt att tänka på varmvattenproduktionen

    Man brukar säga att 25% av en värmepumps energiuttag används vid producering av vatten. Det är en självklarhet att varmvattnet ska räcka till husets alla behov, därför ska du alltid välja en värmepump med hög kvalitet och effekt.

    Läs mer här: http://www.thermia.se/varmepump-kunskap/kopa-varmepump/varmepump-tre-faktorer/

Bra länkar för er som vill ha mer information och kunskap om hur en värmepump fungerar, hur man installerar en värmepump och vilken värmepump man skall välja

http://www.thermia.se/

http://www.thermia.se/varmepump-kunskap/

 

Bra videos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *