Vanliga problem vid målning av väggar

Vanliga problem vid målning av väggar

Vanliga problem vid målning av väggar

Ibland uppstår några olägenheter när man målar en mur av murverk eller gips, att vi inte kan hitta en förklaring, och det komplicerar verkligen arbetet. De beror vanligtvis på dålig beredning av ytan eller appliceringen av färgen.

Blåsig färg

 

Det här är några av de frågor som kan uppstå under arbetet med att måla eller omedelbart efter torkningen av målningen, vi försöker svara på dem:

Varför finns det bubblor när man passerar rullen?

På texturerade väggar är detta inget problem, på släta väggar kan ytan inte vara helt perfekt. Det är lämpligt att använda en rull med kort hår, bara för att det långa håret och svampen är de som orsakar dessa bubblor.

Varför droppar färgen eller rinner ner på väggen?

Detta händer eftersom färgen är för tunn. Vanligtvis är materialet färdigt att använda, om muren har mycket absorption är det nödvändigt att tillsätta bara lite vatten, i fallet med vattenfärger uppenbarligen.

Varför täcker inte färgen?

Ovanstående fall kan vara en av orsakerna, färgen är för utspädd. En annan anledning kan vara att det inte fyller tillräckligt med färg på valsen, så det brukar hända att det gäller konsekutiva händer utan att helt täcka den föregående färgen. Försök inte måla mer än angivet och respektera torktiden mellan händerna.

Varför torkar färgfärg?

Om du just har måttat och en gång torr, är färgen knäckt eller knäckt, det kan vara att materialet av någon anledning inte har klibbat sig ordentligt på väggen. Eventuellt närvaro av fett, olja, lim. För att lösa problemet ska hela ytan tillåtas att torka, ta bort avskalningsmaterialet och ta bort det som orsakar problemet med tvål och vatten, skölj torrt, applicera en beläggning av syntetisk färg med matt finish och en gång torr igen repaint .

Varför går färgen omedelbart när valsen passerar?

Vanligtvis händer detta när det finns någon form av fukt och saltpetre i väggen. Sektorn kan målas med en borste så att färgen inte lyfter med rullen, men det kommer säkert inte att vara länge. Detta är ett stort problem. Se fukt i väggar.

Varför syns fläckar när de är målade?

Ibland när man målar, finns det fläckar som vi tror skulle täcka färgen, vanligtvis är de fläckar av rost, rök, sot eller annat ämne som löser upp med lösningsmedlet i färgen, vilket syns när färgningen torkas. För att lösa problemet bör du ta bort vad som orsakar fläcken. Om du redan har målat, försök att använda en kappa syntetisk färg med matt finish (syntetisk bas eller emalj) och en gång torr, fortsätt med den vanliga färgen.

Varför finns det märken på penseln?

Om du märker att väggen är repad med färgen när du passerar borsten, försök att ladda den ordentligt, utan att färga för mycket på färgen. Använd en mjuk borste och i gott skick.

Varför finns det rullmärken när man använder blank eller blank färg?

När du målar en vägg börjar färgen snabbt torka i kontakt med ytan och luften. Det är därför arbetet ska ske så snabbt som möjligt utan att försöka märka rullpassen eller lederna mellan tyg. Du bör inte gå tillbaka över en målade sektion. En vägg ska målas åt gången. Se glansig färg

Varför blåsar färgen?

När färgen blåses är den säkra nackdelen närvaron av fukt i väggen. Även om det bara är en liten sektor och inte representerar allvar i väggens struktur kan det orsaka att färgen blåser och blåsor uppträder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *